Манолова: Избори "по фидосовски" повече не трябва да има

Булфото
share

Очевидно има много сериозна съпротива срещу приемането на новия Изборен кодекс, смята зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова, предава БТА. Тя коментира липсата на кворум в Народното събрание, което възпрепятства приемането на новите изборни правила.

Според нея има политически сили и институции, които много искат евроизборите да се проведат по старите разпоредби.

"Всички български граждани се нагледаха на това как се правят избори "по фидосовски", с хаос, с обструкции, депутати с чували, изтъкна Манолова и допълни, че това не трябва да се случва повече, защото хората имат право на честни избори.

Манолова изрази надежда разумът и отговорността пред хората да надделеят и народните представители да приемат новия Изборен кодекс, който осигурявал честността на вота. Тя заяви, че утре с гласуване депутатите ще решат дали внесеният от "Атака" проект на  декларация срещу изказването на депутата от ДПС Хюсеин Хафъзов да бъде включен в дневния ред на Народното събрание.

По повод напусналия групата на ГЕРБ Красимир Стефанов Манолова коментира, че очевидно "единодушието от вчерашния конгрес не е толкова искрено". Според нея в ГЕРБ има вътрешнопартийно задкулисие. Няма как други политически сили да са виновни за процесите, които текат в ГЕРБ вече повече от една година, допълни тя.

Водещи новини

Още новини