Първанов: Kоалиция за АБВ не се налага

share

На тези евроизбори коалиция за АБВ не се налага. Това каза на среща със съмишленици в Монтана Георги Първанов.

„Пожелавал съм много пъти на този кабинет да изкара мандата си, но искам да кажа, че няма смисъл от правителство, което да мисли само как да оцелее, а има нужда от правителство, което да мисли как да ни оттласне от дъното. Нека сега от дистанцията на времето да оценим тройната коалиция. Тогава имахме 160 депутати и можеха да се правят реформи и да се взимат мерки в социалната и икономическата сфера”, каза Георги Първанов, цитиран от Фокус.

Той заяви, че има партии, които трябва да се поставят настрани. Това са ксенофобските и крайните националистически партии. Според него, най-естествените партньори на АБВ са в лявото и в центъра.

Първанов коментира и социологическите проучвания, като обясни, че АБВ върви нагоре и има около 7 до 9%.

При това положение, според Първанов, АБВ ще е в тройката в един бъдещ парламент и тогава ДПС няма да е третата политическа сила и няма да има решаващ глас.

„Със сигурност Бойко Борисов е давал много пари за медийния си комфорт, но това са го правили и други преди него. Най-естеството нещо е да се качат в интернет договорите с медии и пи ар агенции, но нали тогава и нашите хора от ляво ще бъдат уязвими”, каза Първанов.
 

Водещи новини

Още новини