Местан: При ГЕРБ нямаше същинска борба с престъпността

share

Признанията на Делян Пеевски са значими не с оглед единствено на неговия профил. Много по-значими са с оглед на профила на тези, които са го помолили да разпъне медиен чадър.

Това заяви пред журналисти в парламента председателя на ДПС Лютви Местан. Значимият политически факт, свързан с тези разкрития е, че вицепремиерът и министър на вътрешните работи, който трябва да се бори с престъпниците, иска медиен чадър върху някои от тях. Затова казах, че при ГЕРБ нямаше същинска борба с престъпността, каза още Местан.

Цялата им политика се свеждаше до подчиняване на престъпния свят на тяснопартийния интерес на ГЕРБ. Тези, които се подчинят на партийната повеля са били оставяни на мира, и дори върху медиите се е упражнявал натиск да осигурят медийния комфорт на престъпния свят. Това е значимият факт, подобни политици като Цветанов, които искат закрила на престъпници, ако това е вярно нямат място в политиката. Не знам как ще се развият нещата във вътрешнополитически план в ГЕРБ, това е техен проблем, заяви още Местан.

Водещи новини

Още новини