Ангел Джамбазки защити Луковмарш

share

Категорично и остро възразявам срещу това да се квалифицира възпоменанието на ген. Луков като неонацистко. Ген. Луков е български национален герой, който е изпълнявал войнския си дълг. Ген. Христо Луков никога не е заявявал национал- социалистическа идеология. Тази позиция изрази зам.-председателят на ВМРО и участник в марша Ангел Джамбазки, в предаването по БНТ „Още от деня“.

Когато се обсъжда Българския национален съюз, който организира Луковмарш, трябва да се знае, че това е легитимна организация, поясни Джамбазки. По думите му тези хора организират това събитие вече 11 години. Срещу него протестират хора като Местан, заяви Джамбазки.

Местан представлява ДПС – за нас една антиконституционна етническа партия, посочи зам.-лидерът на ВМРО. Известно ли ви е как завърша животът на ген. Луков - той е убит от двама комунистически терористи, поясни той.

Одобрявате ли политическото  убийство. Аз не го одобрявам, коментира Ангел Джамбазки.

Всяка една легитимна политическа организация може да организира свои събития и шествия на територията на държавата, така както БХК организира гей парад, така би трябвало всички останали да могат да изразяват своите обществени и политически събития, коментира още Ангел Джамбазки.
 

Водещи новини

Още новини