Скандали и бисери в НС! Изборният кодекс бил комикс и ботокс, Алиосман Имамов не бил Ники Кънчев (ви

Булфото
share

Депутатите не пропуснаха възможността да се изпокарат за пореден път.

Народните представители обсъждат на второ четене предложението за нов Изборен кодекс. Темата даде благодатна почва за размяна на остроумни и шеговити реплики. Пръв тон зададе Димитър Лазаров от ГЕРБ. Той на няколко пъти излиза на трибуната и повтаряше, че предложението за Изборен кодекс е "клъцни-срежи и много ботокс" и "тюрлюгювеч". От ГЕРБ непрекъснато настояваха, че Изборният кодекс наподобява комикс. Михаил Миков също реши да се прави на оригинален и разясни, че думата ботокс може да е непозната за повечето депутати от мъжки пол.

Повод за второто спречкване между управляващи и опозиция стана предложението от Цецка Цачева за 30-минутна почивка. От БСП наскачаха, че ГЕРБ се опитват по всякакъв начин да блокират дебатите и гласуването. Светослав Иванов от опозицията взе думата и нападна Алиосман Имамов, който председателстваше към този момент заседанието, че не се справя със задълженията си и прави каквото си иска, а за капак го нарече г-н водещ. Острите думи на Иванов предизвикаха Лютви Местан да вземе думата и да заяви, че Имамов не телевизионен водещ и не е Ники Кънчев. Никой няма право да Ви говори по този начин. Трябва да има уважение към институцията. Вземете мерки г-н председател, завърши Местан.

Почуствал солидна подкрепа Имамов също се включи в словесните баталии. Когато говорите от място, трябва да ви попитам дали имате скрити физически увреждания, скара се той на депутатите, които подвикваха от местата си. Гвоздеят с скандала заби бившият здравен министър Десислава Атанасова. Трябва да питате не дали имат физически, а ментални увреждания, заключи тя.

Водещи новини

Още новини