Танов: Не ми е оказван натиск за Мишо Бирата

share

Бившият шеф на агенция „Митници“ Ваньо Танов отговори на обвиненията, които по-рано му бяха отправени от Спас Шопов. Бившият ръководител на Инспектората в митниците Спас Шопов днес беше разпитан от парламентарната комисия, разследваща случая „Мишо Бирата“. Там той заяви, че е бил предупреден от Ваньо Танов да внимава какви хора предлага за наказание, за да не попадне на приятел на тогавашния премиер Бойко Борисов. Ваньо Танов отрече по ТВ7 твърденията на Шопов и заяви, че не е оказвал натиск върху никого. Той допълни, че Шопов от 2010 г. не е на работа в Агенция „Митници“ и с тези разкрития вероятно цели отново да бъде върнат в структурите й.

Танов беше категоричен, че не му е оказван натиск да разпъва политически чадър над скандалния бизнесмен Мишо Бирата. „Досега не съм видял някой да подкрепи думите си с документ, всичко се базира на преразкази“, допълни бившият шеф на митниците.

Танов заяви още, че след случая „Мишо Бирата“ няколко пъти се е чувал по телефона с бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов и не се притеснява нещата, които са си казали, да бъдат разкрити публично.

Водещи новини

Още новини