АБВ: Референдум по данъчната политика е юридически неиздържана идея

Булфото
share

Според АБВ референдум по данъчната политика на страната е юридически неиздържана идея, която ще провокира опасен прецедент. От АБВ уточняват, че позицията им е във връзка с предложението за национален референдум по въпроса за преразглеждане на приложението на плоския данък, което лидерът на БСП Сергей Станишев е отправил на 48-ия конгрес на БСП.

От АБВ припомнят, че по въпроса с преразглеждането на условията за прилагане на плоския данък БСП е поела ясен и безусловен предизборен ангажимент.

Предвид факта, че социалистическата партия е мандатоносител и основен фактор в управлението на страната в момента, смятаме, че нейното ръководство не следва да бяга от поетата отговорност, още повече, че преразглеждането на данъчната политика на страната е функция на парламента на България, се посочва в позицията, цитирани от БТА.

Според АБВ, за да бъде развита идеята за референдума, като форма на пряка демокрация, е необходимо Народното събрание да преразгледа законовите условия за прилагане на народното допитване, тъй като понастоящем те ограничават сериозно възможностите за неговата практическа реализация.

 

Водещи новини

Още новини