Пламен Орешарски: Днес повече от всякога единството отляво е от национална значимост (видео)

Булфото
share

Залогът е огромен – дали държавата ще продължи пътя на прогреса или отново ще бъде встрани. Това каза министър-председателят Пламен Орешарски на заседанието на 48-мия Конгрес на БСП, предаде „Фокус”.

Възраженията срещу всяко действие на кабинета ни съпътстваха от самото начало. „Преди 8 месеца поех огромната отговорност за управлението на държавата в ситуация на остра конфронтация социално отчаяние. Вашата подкрепа бе решаващата за пътя, по който да вървим и за увереността, че можем да се справим. Очаквахме, че ще бъде трудно. Реалността не ни опроверга”, заяви премиерът.

„Представяха провала за успех, страха за добродетел. Това не ни разколеба нито за миг в нашите усилия да обърнем политиките. Можем да обобщим – първите ни резултати са обнадеждаващи, макар все още да сме далеч от целите и темповете. Показахме пътя, по който ще вървим – път за насърчаване на стопанската активност и отговорност”, каза още Орешарски.

Днес повече от всякога единството отляво е от национална значимост. Вярвам, че ще намерите верните решения и настоящият конгрес ще ги утвърди като отправна точка за предстоящите решаващи избори за Европейски парламент, каза Орешарски.

Водещи новини

Още новини