Сидеров: Не сме доволни от МВнР

share

Ислямистът Реджеп Ердоган ясно заявява, че иска да завладее територия на България. До момента от Атака сме поставяли въпроса за реакция на българската страна за нездравия интерес към териториите ни. Моят въпрос отново е "Каква е реакцията на България към думите на турския премиер Ердоган?". Това попита лидерът на Атака Волен Сидеров по време на парламентарния контрол.

Външният министър на страната ни Кристиан Вигенин отговори, че по отношение на изявлението му е реагирано ясно и е подчертано, че такива изявления не допринасят към добросъседските отношения. Разговорът, който проведох с външния министър на Турция получих ясен отговори, че никой не възнамерява да коригира границите ни или тези на Балканския полуостров. Турската страна отчете реакцията на засегнатите страни от изкачването, каза още той.

Следим много внимателно действията на турската страна и сме готови да реагираме на всяка ситуация, каза още той.

Сидеров му отговори, че от Атака не са доволни от отговора и че би трябвало да се предяви нота,а турският посланик да бъде извикан и да бъде заплашен с прекратяване на всякакви отношения между двете страни. Все още стои въпросът с обезщетенията за тракийските имоти. Турция отново се държи арогантно, създаде прецедент с превозвачите и отказва да преговаря. Демонстрира, че гледа като втора ръка на България, каза още националистът. "Всяко правителство има дълг да реагира адекватно на  всяко турско изявление. Не сме удовлетворени от действията на външно министерство", подчерта Сидеров.

Вигенин каза, че е убеден, че каквото и да направи МВнР от Атака няма да са доволни. Но отговорът на България е бил пропорционален. Нямаме основание да смятаме, че Турция има някакво специално отношение към страната ни, подчерта още той.

Водещи новини

Още новини