Софиянски: Хвани Станишев, удари Борисов

share

Създадената комисия за Христо Бисеров в НС звучи смешно. Аз не вярвам в обвиненията срещу него. Следствието ще определи истината. Начинът, по който се случиха нещата с него, будят недоумение.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ Стефан Софиянски. Той коментира и предложението на Росен Плевнелиев за референдум. Досега в българската история е имало един глупав референдум за АЕЦ "Белене". Според мен референдумът е инструмент в ръцете на слабия политик и държавник. Нито Сергей Станишев, нито Бойко Борисов се разбра какво искат за АЕЦ "Белене". Единственият начин да няма задължително гласуване е като направим референдум. Аз съм твърдо "за" за задължителното гласуване. БСП и ДПС са против и могат само да спечелят от евентуален референдум по тази тема. Президентът беше част от бившото управление. ГЕРБ управляваха 4 години и можеха да направят гласуването задължително. Те държаха цялата законодателна и изпълнителна власт. Сега е смешно да искат референдум на петата година. Хвани Станишев, удари Борисов. Това съм го повтарял няколко пъти, каза още Софиянски. Задължителното гласуване минава през промени в Конституцията. Това е едно парче от промяната на Конституцията. Според мен искането за референдум е флиртуване с избирателите, категоричен беше той.

Апокалипсис няма да има. Банковата система е стабилна. Да се взимат заеми не е лошо. Целият български народ живее на заем. Икономиката е в застой и това е лошото. От управлението на тройната коалиция държавата е в застой. Бойко Борисов и Симеон Дянков след това, се оправдаваха само със световната икономическа криза. Другите държави напреднаха много, а ние сме в постоянен застой от години. Това се дължи на факта, че имаме слаби управленци, разясни Софиянски. Пламен Орешарски е стиснат и това се дължи на съпротивата срещу него. Този човек е бил навсякъде. Аз го назначих за зам.-финансов министър, защото прецених, че има нужните качества. Това политически лашкане обаче му пречи много. Той е зависим от БСП и ДПС. Не мога да преценя, какви компромиси прави с "Атака". Едно е сигурно. Сегашното управление е по-компетентно от предишното, каза още бившият кмет на София.

Водещи новини

Още новини