Таня Андреева отговори: С Десислава Атанасова ще се видим в съда (видео)

share

Свиквам тази пресконференция, защото считам, че тя е наложителна. Ще отговоря на г-жа Десислава Атанасова, относно изнесената днес информация за обществена поръчка. Аз не съм политик, но мисля, че е изключително грозно да се прави политика с лъжи и измама. Днешният случай е изключително грозен. 

Това каза министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева на пресконференция. Аз съм гарант и заставам с името си, че по времето на нашия мандат няма нито една обществена поръчка, която да е направена на тъмно и не по правилата. Няма да позволя някой да спекулира с името ми и да си измива ръцете с мен. С г-жа Атанасова ще се видим в съда, закани се здравният министър. Тя прочете редица документи, които според нея доказват, че думите на Десислава Атанасова са пълна лъжа. В нейното изказване няма нито една дума истина. Да не говорим, че моето име не фигурира в тази документация, нито като име, нито като подпис. Искам да обърна внимание, че ако си говорим за тъмни сделки трябва да дам за пример договора за изграждане на абонаментна поддръжка на единната телефонна система 112. Той е подписан именно от г-жа Атанасова и то без да е обявена обществена поръчка. Ето това наричам аз на тъмно, заключи Таня Андреева.

Ще заведа дело за клевета срещу г-жа Атанасова. Тя днес беше много притеснена заради данни за корупционни схеми, които има по отношение на СМР и на раздаване на пари на фирми. Явно това, което е казала днес е опит да отклони вниманието. Напоследък това става честа практика за ГЕРБ, заключи Андреева.

Водещи новини

Още новини