МЗ проверява Фонда за лечение на деца

  • 17 януари 2014 20:08

  • 1397
  • 1
МЗ проверява Фонда за лечение на деца
© Булфото

Министерството на здравеопазването ще проверява дейността на Фонда за лечение на деца. Ревизията на последните 3 години беше обявена след среща на обществения съвет и ръководството на фонда с д-р Таня Андреева.

Ще бъдат променени и правилата за работа на фонда, така че да се избягва забавяне на лечение на деца. По данни на членове на обществения съвет, в момента се бавят случаите на 19 деца, които се нуждаят от лечение в чужбина. Обяснението на директора на фонда д-р Ива Станкова е - забавяне на офертите от болниците.

„Ние оставихме справките на министър Андреева, за да може и тя да види, че забавяния има за точно конкретни деца. Това е истината, няма какво да се обясняваме, че няма - има, те са в регистъра”, заяви Десислава Хурмузова, член на Обществения съвет на фонда.

„По-важното е ние да направим такава класификация на случаите, които идват при нас, за които да се знае кога едно забавяне е опасно за чакащия и кога не е”, допълни проф. Владимир Пилософ.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1397 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Абе кой..

2014.01.20 | 15:08

1
...лъжете бе?!Забавени оферти от болниците.. Това да не са наши болници?Всъщност, като се замисля, ако бяха наши и щяха да приберат тия пари (ако не са им избягали добрите лекари де...) \"офертите\" щяха да са готови за вчера... .Скоро някъде пишеше , как едно дете са го оставили да чака (при налично тежко заболяване) поради мотането на тъпите бюрократи.Алооо , господа, болестите се лекуват, не се чакат оферти , щото докато дойдат, може да няма кого да лекуват вече... .Това вашето, господа, е геноцид.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини