Волен Сидеров: Кунева и Паси са измамници

share

Наистина няма решение за спирането на АЕЦ "Козлодуй" от страна на Европейската комисия. Има две доказателства за това. Нашите блокове са напълно безопасни. Това го казват международни специалисти, които разбиват лъжите на Гюнтер Ферхойген.

Това каза в предаването "Всяка неделя" по Нова телевизия лидерът на "Атака" Волен Сидеров. Соломон Паси и Меглена Кунева са главните виновници за затваряне на 3-ти и 4-ти блок на централата. Още 2002 година имаме ясно решение на ВАС, което отменя решението на Министерски съвет за затваряне на блоковете. Въпреки това те са затворени. Имаме нарушение на българските закони. Имаме и лъжите на Ферхойген. Соломон Паси е отишъл в Европейската комисия и лично е настоявал за затварянето на блоковете, разкри Сидеров. Играта е много голяма. Френската банка "Париба" се е борила отдавна да затвори нашите блокове, защото е инвестирала много пари в румънската АЕЦ. Всеизвестен факт е, че Меглена Кунева беше член на борда на "Париба". Така са и се отблагодарили за помощта й при затварянето на 3-ти и 4-ти блок. Тук Сидеров прочете мненията на редица ядрени експерти, които твърдят, че АЕЦ "Козлодуй" е напълно безопасна.

Можем да се позовем на Виенската конвенция и да прекратим договора за затварянето на блоковете. Този договор е измамен. Трябват много квалифицирани юристи и да докажат измамата. Никъде няма доказателства, че е нямало да бъдем приети в Европейския съюз, ако не затворим блоковете. Това е другата лъжа. Очаквам откъслечна подкрепа в парламента за тази наша идея, обясни Сидеров.

Водещи новини

Още новини