Сидеров към Станишев: Учете се от ГЕРБ

share

Станишев, избрали сте министър-председател, поне съберете групата. В редките случаи когато Борисов идваше да отговаря на въпроси между две - три мачлета и пури, бе посрещан от стройни групи герберисти. Учете се докато сте живи. Това заяви Волен Сидеров от парламентарната трибуна в НС.

Къде са били президентът и лидерът на най-голямата парламентарна група през 89 година, аз ще ви кажа - били са сиви мишки и са викали "Ура". Важно е да се отчита кой какво е вършил по времето на Прехода - аз пишех статия след статия и не си мълчах. Президентът и лидерът на най-голямата парламентарна група трупаха милиони на гърба на хората, а аз трупах статии, каза още той.

Що се отнася до окупацията на СУ, Сидеров заяви, че те са го направили абсолютно незаконно. "Как е възможно членове на ЕНП да ги подкрепят, това е разрез с идеологията им. Борисов подкрепи хора, който не подкрепят Конституцията. Лидерът на най-голямата група трябва да дойде тук и да каже защо подкрепя анархисти и терористи. Те го заявиха и го има записано, че няма да спазват Конституцията. Трябва да слагаме 3-4 въпроса дали сме правова държава. Може би трябваше да стане убийство вътре в Ректората, за да влезе полиция вътре. Нямаше никакви мерки от страна на прокуратурата и МВР. Г-н Премиер, вместо да поискате да разговаряте с тях, те са престъпници, трябва да им се търси отговорност", допълни националистът.

Обръщам се към г-н Главния прокурор - Г-н главен прокурор, поискайте имунитета на президента на Републиката, за да може той да даде показания как е прехвърлял пари в офшорни сметки. Поискайте имунитета на Бойко Борисов, защото при него има данни за извършени престъпления в много голям мащаб, каза Волен Сидеров. Той посочи доклад на комисията за "Авиоотряд 28" и злоупотребите със средства. Излезе информация от свидетел, който твърди, че лицето Бойко Борисов е предлагало 500 000 лева на криминални елементи, за да правят провокации на протестите, да предизвикат ексцесии, които да доведат до държавен преврат. Защо независимите и обективни български медии не се занимават с тази тема, каза Волен Сидеров. За тях не е важно, че един бивш министър-председател е готов да плати половин милион лева за провокации. Прокуратурата си мълчи, каза Волен Сидеров.

"Вместо да работи за страната си, държавният глава изпълнява евтини поръчки. Обръщам се към главния прокурор – така, както бяхте много бърз. Поискайте имунитета на Росен Плевнелиев. Поискайте имунитета на лицето Бойко Борисов”, допълни Волен Сидеров.
 

Водещи новини

Още новини