Сидеров: ЕС стъпва на гнила основа

share

Волен Сидеров изпрати тази вечер екип от телевизия Алфа пред сградата на БТВ, за да питат защо медията не е отразила идеята на лидера на "Атака" за пускането на 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ "Козлодуй". Искам да попитам защо една партия е цензурирана, заяви Сидеров в студиото на предаването "Лице в лице".

Водещият Димитър Цонев заяви, че не бива да се правят такива неща, на което Сидеров отвърна: "Не бива да се цензурира. По този начин каквато и идея да предложим, тя остава неразбрана за хората". Не може да пренареждате редакционната политика на една частна медия, включи се и Цветанка Ризова. Ако ни отразявате коректно, няма да ви питаме нищо, заяви лидерът на националистите.

По думите на Сидеров идеята му за това, двата блока да заработят отново, е осъществима. Бяхме измамени, че Еврокомисята иска блоковете да бъдат затворени, подчерта Сидеров. Той каза, че затварянето на блоковете е национално предателство, в което активно участие имала тогавашната еврокомисарка Меглена Кунева.

Кунева и Соломон Паси се поддадоха на натиска на лобисти, които ни заблуждаваха, че ако не затворим реакторите, няма да бъдем приети в Европейския съюз. Водещи световни експерти доказаха, че блоковете са безопасни. Ако съм премиер, пускам блоковете и ще се позова на Виенската система, в която има член, че един договор е невалиден, ако се базира на измама, обясни идеята си лидерът на "Атака".

Следващата седмица ще предложим на правителството да започне работа по проекта "Белене", съобщи Сидеров. По думите му проектът е спрян по "нихилистичен начин".

Според лидера на "Атака" Европейският съюз е стъпил "на гнила основа". На ЕС трябва да погледнем много по-критично. Може би трябва да се поиска преразглеждане на някои договорености. Ние сме за това, да се преосмисли цялата база, върху която стои ЕС. Тези настроения се засилват все по-бързо в посока недоволство от сегашната конструкция на Съюза. Този Европейски съюз трябва да се промени, иначе той става вреден за хората, подчерта лидерът на "Атака".

Той отказа да съобщи дали ще участва в предстоящите евроизбори, като уточни, че това ще бъде решено на съвещателен съвет на "Атака".

Той видя в новия вот на недоверие за сектор „Сигурност", който ГЕРБ планира да внесе, опит той да бъде „вкаран в интрига" заради бежанците. Освен това Сидеров увери, че формацията му скоро ще стане част от крайнодесния алианс, въпреки че основателите му Марин льо Пен и Герт Вилдерс красноречиво се разграничиха от българските националисти.

Волен Сидеров изрази мнение, че партията на Бойко Борисов проявява „огромно лицемерие", „размахвайки" вот на недоверие заради справянето с бежанците, след като ГЕРБ не са подкрепили предложението на „Атака" за затваряне на границите, което щяло да реши проблема.

Той намекна, че националистите ще гласуват против вота, макар че настояват за оставката на вицепремиера и вътрешен министър Цветлин Йовчев.

„Обвинението ми беше скалъпено от полицая във Варна. Той се е посъветвал с началниците си, назначени от Цветанов, които Йовчев не е махнал още", заяви Сидеров.
 

Водещи новини

Още новини