Защо няма задържани окупатори, попита Волен Сидеров

Булфото
share

Защо не са взети мерки за задържането на тези, които са окупирали СУ "Св.Климент Охридски", пита лидерът на "Атака" Волен Сидеров, цитиран от пресцентъра на партията. "Аз обвинявам прокуратурата и полицията в съдействие и съучастие на престъпници. Престъпленията на лицата, които в момента са окупирали Софийския университет, са следните: хулиганство, нарушение на обществения ред, самоуправство, включително престъпление срещу държавата", смята Сидеров.

Той пита прокуратурата, главния прокурор, софийския градски прокурор, районна прокуратура защо не са се самосезирали вече трето денонощие и не реагират. Лидерът на "Атака" припомня как прокуратурата е действала светкавично срещу него, а сега трето денонощие не се предприема нищо.

Според него тази псевдотолерантност към нарушители на обществения ред ще доведе страната ни до анархия и хаос.

Сидеров пита и Йовчев защо полицията не се е намесила до момента. Имаме очевидно престъпление - хулиганство, нарушен обществен ред, самоуправство, смята лидерът на "Атака". Според него т.нар. окупатори са изгонили охраната и са извършили насилие над охранители.

Според Волен Сидеров още в петък вечерта окупаторите е трябвало моментално да бъдат задържани и вече да се води
досъдебно производство. В случая полицията бездейства и това е поредния повод да поискаме оставката на министър Цветлин Йовчев, който продължава по един абсолютно антидържавнически начин да толерира престъпни действия и хулиганство в центъра на София, заявява Сидеров.

Водещи новини

Още новини