Кабинетът с екшън план заради доклада на ЕК

Булфото
share

Докладът на Европейската комисия е обективен, точен, базира се на факти и не е политически обвързан. Това заяви вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова на влизане в Министерски съвет, предаде репортер на Novini.bg. Към тази констатация се присъедини и вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев.

Докладът създава ясен план за действие в бъдеще. Ще се съберем в Министерски съвет и ще обсъдим какви действия трябва да предприемем. Препоръките на ЕК ще обсъдим и с ВСС, за да може следващият доклад да отчете напредъка на България. Докладът включва управлението на три български правителства, два парламента, период без парламент - всичко това трябва да доведе до осмисляне на оценките. Настоящето правителство тръгва от ниска база, но все пак ЕК е взела предвид подобряването на климата и взаимоотношенията през последните шест месеца, коментира Златанова.

Правителството ще изготви екшън план за мерките, които България ще предприеме във връзка с препоръки, стана ясно от думите на Цветлин Йовчев. Той не ангажира с конкретни срокове за изготвянето му, но каза, че ще се търси системен подход, за да може в следващия доклад на ЕК за България по механизма за сътрудничество да бъде отчетен по-съществен напредък.

Водещи новини

Още новини