Протестиращи посрещнаха Сергей Станишев в Пловдив

bulphoto
share

Група от петнайсетина протестиращи посрещна лидера на БСП Сергей Станишев в Пловдив. Той дойде в града за провеждащото се национално съвещание на червената партия.

Протестиращите държат знамена и плакати, на които е изписано: „Пловдив иска едно – оставка”.

Заседанието започна по обяд при закрити врата, а след края му ще има брифинг за медиите.

Официално тема на дискусиите ще бъдат дейността на парламента и правителството. Очаква се обаче горещият въпрос да е разцеплението в партията заради проекта "АБВ" на Георги Първанов, който обяви, че ще се яви със собствена листа на евроизборите през май.

Министри, членове на изпълнителното бюро и на националния съвет на БСП, народни представители, областни и общински председатели на БСП от цялата страна участват в националното съвещаниe на социалистите, пише "Стандарт".

Председателят на партията Сергей Станишев пристигна пет минути преди началото на срещата и бе посрещнат от панаирния шеф Георги Гергов, който е общински и областен председател на пловдивската столетница. На срещата в панаира са министрите на външните работи и на икономиката Кристиян Вигенин и Драгомир Стойнев.

Пригнаха военният министър Ангел Найденов със зам-шефката на парламента Мая Манолова. Малко преди тях дойде парламентарният шеф Михаил Миков.

Специално за форума пристигна и бившият председател на народното събрание Георги Пирински. На съвещанието се разглеждат въпроси като отчета на правителството, законодателните инициативи на БСП и задачите, които стоят пред партията преди евроизборите.

Очаква се на форума да се обсъжда и ситуацията около поведението на АБВ.

Водещи новини

Още новини