Не мисля, че БСП ще се разцепи, убеден е Кадиев

share

Не мисля, че БСП ще се разцепи. Може би някакви части ще излязат извън нея, но все пак БСП е партия със 120 годишна история. Това коментира народният представител от БСП Георги Кадиев в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

По повод на рестартирането на проекта АБВ Кадиев посочи, че появата на конкуренция винаги е хубаво нещо.
Най-важният мотив, обаче, който Кадиев е чул по повод на проекта, е - „нека разтревожим БСП".

"Реформата в БСП все още предстои. Тя в последните години не се случваше, а винаги в една партия трябва да има развитие", коментира народният представител. "Аз избирам да правя промяната в БСП отвътре, не отвън", допълни той.

Според него първото нещо, което трябва да направят Сергей Станишев и Георги Първанов е да избегнат личната битка. Най-голямата опасност за БСП, според Георги Кадиев, е капсулирането и забравянето на електората в периферията. Истинската голяма цел на БСП трябва да бъде разширяването, смята още Кадиев.

Той заяви, че все още не си е изяснил генезиса на разцеплението в партията. "Там има личен спор и неща, които само те си знаят.", каза той. Според него от създалата се ситуация най-важното е да се извлекат изводи и да се види дали е имало добра комуникация.

Георги Кадиев изрази надежда с БСП да не се случи това, което се случи със СДС и ДСБ. Моята мисия във вътрешно политически план е да променям БСП, подчерта народният представител.

По повод на изказването на лидера на ДПС Лютви Места за т. нар. коалиция Мишо Бирата, Кадиев заяви, че това звучи пресилено и не смята, че съществува такава коалиция между АБВ и ГЕРБ.

Кадиев изрази позиция, че независимо какви са резултатите от предстоящите избори, ръководството на БСП трябва да бъде сменено.

Водещи новини

Още новини