Радан Кънев: В БСП воюват мафиотски кланове

share

В началото на февруари листата на Реформаторския блок за евроизборите може да бъде готова и представена пред обществеността, каза днес във Варна лидерът на ДСБ Радан Кънев, цитиран от БТА.

Той изрази личното си мнение, че в нея задължително трябва да фигурира името на Меглена Кунева. Кънев посочи като кандидат за евродепутат и съпартийника си Светослав Малинов. Ние сме за силна Европа и следователно сме по-близо до тези, които защитават идеята за федерална Европа, посочи лидерът на ДСБ. По думите му особено в настоящата ситуация страната ни разчита много на ЕС. Като конкретен пример той посочи, че само ЕК може да спре проекта "Южен поток". Визитата на Кънев във Варна е част от обиколката на лидерите на Реформаторския блок из страната, по време на която те ще представят плана си от шест стъпки за излизане на страната от кризата.

Председателят на ДСБ коментира, че процесите в БСП всъщност са войни между мафиотски кланове. С разцеплението на тази партия оставката на кабинета е на масата, посочи Кънев. Той призова управляващите да се оттеглят и да проведат избори 2 в 1 през май. Кънев каза още, че в предизборната кампания всички партии влизат в състояние на нестабилност с изключение на Реформаторския блок, който е обединен и има конкретна програма за справяне с кризата в България.

Водещи новини

Още новини