АБВ ще доведе до голямо напрежение в БСП, смята Харалан Александров

share

АБВ ще доведе до голямо напрежение в БСП и до отлив на част от разколебания електорат на партията, смята политологът Харалан Александров, във връзка с регистрирането на отделна листа за евроизборите на Националната гражданска инициатива „АБВ”.

„Все още ми е трудно да кажа, дали това ще доведе до разцепление в БСП. Партията има свойствата да оцелява и да се сплотява при заплаха”, допълни политологът. По думите му, в най-лошия случай може да доведе до още по-голямо затваряне и втвърдяване на ръководството на Сергей Станишев, на авторитарната тенденция в неговото управление и нещо, което ще е загуба за цялата страна – до напускането на политиката на такъв „гигантен политик”, като Ивайло Калфин. За да бъдат истински разбрани членовете на АБВ, трябва да се извърши сложна интерпретация на вътрешнопартийните отношения. БСП, за разлика от много други партии, е много старо, сложно и комплексно явление, обясни Александров, цитиран от Фокус.

„Няма как партията, която е в централна позиция, с най-голям брой гласове в парламента, и на която реално се крепи правителството и мнозинството, въпреки силно преувеличената роля на Волен Сидеров и на ПП „Атака”, да не страда и да не преживява драмата на страната”, коментира още той.
 

Водещи новини

Още новини