Атанас Семов: Българите да покажат, че презират поведението на Сидеров

share

В Народното събрание ти се дава първоначален имунитет, но ти се дава и възможност колегите ти да те освободят от този имунитет. Това каза в сутрешния блок на БНТ бившият кмет на София и служебен премиер Стефан Софиянски. Разумно е БСП, ДПС и "Атака" да се уточнят и г-н Сидеров да подаде молба за освобождаване от имунитет. По думите му, това ще намали напрежението след скандала с Волен Сидеров и депутати от "Атака" на летище Варна.

Конституционалистът проф. Атанас Семов каза, че имунитетът е въведен, за да предпази депутатите от евентуален произвол на изпълнителната власт. "В наши дни обаче той е отживелица. В наши дни при поискване народните представители си дават имунитета, за да покажат, че са невинни", добави той.

"У обаче нас имунитетът създава допълнително чувство за безнаказаност. Представата за допустимо и недопустимо у нас е размита. Гражданите нямат имунитет срещу политическия произвол и глупост. Депутатите трябва да бъдат избирани за това какво могат да направят за държавата си, а не за това някой ден да тръгнат да ни бият по летища. Важно е да се отбележи, че Сидеров е нападнал дипломатически представител на Франция - една от най-влиятелните държави, при това един от най-добрите приятели на България в международен план. Българите трябва да покажат, че не приемат и презират подобно поведение", каза още проф. Семов.

Водещи новини

Още новини