Костов: Нацията ни загива

share

Най-големите рискове са в социалния сектор, в политическия и по отношение на националните рискове, които за радост на всички намаляха, особено след овладяването на незаконното пресичане на границата от огромна маса нелегални имигранти. Това каза в интервю за предаването на БНР „12+3” Иван Костов от ДСБ, ръководител на лаборатория за управление на рисковете към Нов Български университет.

Той допълни, че българите сме най-бедни в Европа, защото демографски сме едни от най-лошо стоящите. „И абсолютната, и относителната бедност е много висока. Първо, хората имат най-ниското потребление, качество и стандарт на живота в сравнение с останалите европейци и второ, сме сред водещите страни по неравенство, тоест относителното усещане за бедност е много силно. Причината за това е, че нацията загива”.

Иван Костов заяви, че вземането на нов дълг от правителството в началото на годината е нормално.

„Последното нещо, от което трябва да се притесняват хората, е че България ще натрупа дългове, които няма да може да плаща. В момента такъв риск няма. Въпросът е за какво ще се взимат и какво ще се прави с тези дългове”, каза още Костов.

Водещи новини

Още новини