Бареков: През 2015 ще управляваме България

share

Днес във Велико Търново над 300 души учредиха инициативен комитет за създаване на нова партия на основата на гражданското движение "България без цензура", предаде БНР.

Лидерът на движението, бившият тв водещ Николай Бареков, близък до Делян Пеевски и Цветан Василев, обяви целите на партията в предстоящите европейски и парламентарни избори. 

"Ние ще бъдем единствената формация, проевропейска, която ще се опита да обясни и да спечели доверието на българския народ с програма, която да подобри рязко жизнения стандарт на населението в рамките на ЕС", заяви той. 

Бареков определи като основни опоненти на европейските избори крайните националисти "Атака" и НФСБ. Те, според него, ще инициират изваждане на България от ЕС. Бившият тв водещ обяви, че партията му е амбицирана да се бори за три места в изборите за европейски парламент. "Пътят, който мислим да извървим е победа на парламентарните избори и това, което аз обещах на нашите съмишленици е, че през 2015-а година ще управляваме България", заяви той, цитиран от БНР.

Бареков съобщи, че учредителният конгрес на партията ще бъде на 25 януари в София. Тя вероятно ще избере ново име, за да се запази гражданското движение "България без цензура".

Водещи новини

Още новини