Кунева: Това, което ще срине правителството, е липсата на пари

share

Това, което ще срине правителството, е липсата на пари и в бюджета, и в домакинствата, и в бизнеса, смята Меглена Кунева, председател на "Движение България на гражданите"/ДБГ/.

Тя каза това в Бургас при откриването на новия офис на политическата сила в морския град. Преди това Кунева участва в представянето на Гражданския съвет на Реформаторския блок. Заместник-председателят на партията Найден Зеленогорски коментира, че с новите 5 милиарда дълг държавата трудно ще се изправи на крака и опасността от гръцки сценарий е съвсем реална.

На въпрос за напускащите депутати от ГЕРБ, Меглена Кунева отговори, че от месеци ДБГ поставя остро темата с какво имущество и средства влизат депутатите в парламента, но и с какви зависимости са. Коалицията с "Атака" е крайно неудобна очевидно, а за напусналите депутата излязоха данни, че са имали висящи дела за данъчни измами, което е злоупотреба с право, коментира Кунева. Тя добави, че това търгуване с депутати, понеже с 1-2 гласа добиваш кворум или добиваш мнозинство за удобни решения, вдига до нови висини злоупотребите и цинизма във функционирането на парламента. Затова искаме нов основен закон на страната – да се знае как се носи отговорност и към партия, но и на партията към избирателите, категорична бе Меглена Кунева.

По думите й, няма развитие по възлови проекти като интерконекторните връзки с Румъния и Гърция, изпълнител на "Южен поток" няма, а се прави първа заварка на тръбата, посочва се строител на седми блок на "Козлодуй" без конкурс, обявява се строителство на АЕЦ "Белене" без ясни параметри и отговор за цената на тока и пазара на произведената електроенергия. Това е безтегловност, хаос, управляват на подсъзнателно ниво, обобщи Меглена Кунева и призова управляващите да чуят гласа на потребителите и да спрат монополите, доубиващи икономиката, защото февруарските събития могат да се повторят.

Водещи новини

Още новини