ГЕРБ: Мая Манолова иска установяване на еднопартийна диктатура

share

Мая Манолова е нарушила грубо конституцията, каза депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова от трибуната на НС, предаде репортер на novini.bg.

Бившият здравен министър заяви преди разкисванията за оставката на заместник-председателя на парламента обвини Манолова в грубо нарушаване на конституцията на Република България и желание за установяване на  еднопартийна диктатура. По безпрецедентен начин си позволихте да нарушите не само правилника на НС, но и Конституцията, защото никога не се е приемал законът за държавния бюджет без опозицията да е имала възможност да аргументира своите предложения, обърна се от трибуната към Манолова Десислава Атанасова при представянето на мотивите. Тя отбеляза, че в същото време мнозинството не е имало смислени аргументи в полза на този проектозакон.

По думите на Атанасова, е недопустимо това, което Манолова е правила няколко дни поред, а именно да не дава думата на народни представители, да прекратява дебата умишлено чрез процедурни хватки. Надминахте парламентарната етика, но и застанахте над конституцията и показахте за пореден път, че нито познавате класиците, но по-жалко е, че не познавате парламентарния правилник, констатира Десислава Атанасова.

В мотивите на ГЕРБ за оставката на Мая Манолова се посочва и, че тя е получила поста си на заместник-председател на НС, "благодарение на скалъпен донос срещу безспорния победител на изборите".

Водещи новини

Още новини