Депутатите отмениха парламентарния контрол и отказаха да изслушат премиера Орешарски

  • 06 декември 2013 10:03

  • 2335
  • 2
Депутатите отмениха парламентарния контрол и отказаха да изслушат премиера Орешарски
©

Депутатите отхвърлиха искане на ГЕРБ за изслушване на премиера Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 по проекта „Южен поток”, предаде репортер на "Novini.bg". Предложението беше направено от Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: от ГЕРБ. „Предлагам да изслушаме премиера по темата „Южен поток”, защото в последните два дни станахме свидетели на няколко коментара от Европейската комисия”, заяви депутатът .

Янаки Стоилов от Коалиция за България заяви, че на този етап искането за изслушване е неуместно. България обяви, че ще изпълни всички европейски изисквания, посочи Стоилов.

В гласуването участваха 194 народни представители, от които 82 – „за”, 111 – „против”, а един се въздържа.

Депутатите отмениха парламентарния контрол, който трябваше да започне в 11.00 часа. Предложението беше направено от депутата от ДПС Четин КазакЧетин Казак Четин Хюсеин Казак е юрист и народен представител в 39-то Народно събрание и 40-то Народно.

Димитър Лазаров от ГЕРБ възрази срещу това предложение, като каза, че в понеделник и вторник вече са заложени извънредни заседания.

В гласуването участваха 188 народни представители, от които 112 бяха „за”, а 76 – „против”.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2335 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Ами сега?

2013.12.08 | 10:58

2
Ами сега, господа управляващи? Вие в Европа и НАТО ли сте с цивилизацията? Или в азатските степи с "братска" Руся? Каквото и да направят от тук нататък комнягите губят! Брюксел ги постави на късо съединение! Не могат вече да стоят на 3 стола - европейски, руски и американски. Кажете си господа управляващи, кажете си!
БСП

2013.12.06 | 13:38

1
РУСИЯ НАД ВСИЧКО!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини