Орешарски: Има достатъчно основания за критики към мен

share

В отминалите години съм споделял празника с вас макар и да не съм бил професионален банкер. Има достатъчно основания за критики към мен, за да си приписвам още една. Това каза министър-председателят Пламен Орешарски на тържественото отбелязване на Деня на банкера, организирано от Асоциацията на банките в България.

„Мисля, че се справихме добре не само през последните години на банкова криза, но и през последните години на миналия век. Бяхме подготвени за сегашните изпитания, макар и да не се бяхме готвили целенасочено”, добави министър-председателят.

„Пред вас стои да се справите с остатъчните негативни ефекти от отшумяващата криза, дай Боже да е така, да въведете новите общоевропейските унифицирани правила за регулиране на банковия сектор и в същото време да трансформирате спестяванията във възможно най-добрите инвестиции. В тази задача не сте сами. Задачата на кабинета е сходна – да насърчава икономическата активност и да възстановява икономиката. Изцяло можете да разчитате на нашата подкрепа”, каза още министър-председателят Орешарски.

„Вярвам, че ще работите за изпълнение на програмата на кабинета и в интерес на вашите акционери”, допълни Пламен Орешарски.
Председателят на Комисията за финансов надзор Стоян Мавродиев и управителят на БНБ Иван Искров също поздравиха банкерите за утрешния им професионален празник.

Водещи новини

Още новини