Орешарски: Опитваме се да разплатим старите договори

  • 09 декември 2013 12:24

  • 1349
  • 3
Орешарски: Опитваме се да разплатим старите договори
©

Опитваме се да разплатим всички забавени стари договори, които се водят просрочени. Това каза премиерът Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21, който присъства на среща с Българския Форум на бизнес лидерите.

Направление, в което ще работим, е рязко подобряване на работата на двете големи приходни агенции, но не за сметка на бизнеса. Намираме се в преходен период между двете финансови перспективи в рамките на Европейския съюз – приключваме стария период и настройваме плановете и документите за следващия програмен период. Ще направим всичко възможно - да стартираме всички оперативни програми през следващата година. Ключовата ни цел през новия програмен период е подобряване конкурентоспособността на българския бизнес. Друга инициатива е насърчаването на инвестиционната активност, имаме много ключови проекти, по които работим с инвеститори. Ще преформулираме изцяло дейността на Банката за развитие, за да можем да подкрепим развитието на малкия и стартиращ бизнес, обясни Орешарски.

По думите на премиера, ще се обърне внимание и на експортното финансиране.

„Имаме амбициозни планове на този етап, които включват реформиране на няколко системи – образователната система, здравеопазването, както и ще подобрим административните услуги, ще въведем още следващата година елементи на електронното правителство и стъпка по стъпка ще вървим в тази посока. Днес вероятно парламентът ще одобри бюджета за следващата година и в него са застъпени много от тези политики”, каза още Орешарски.

„Изправени сме пред много предизвикателства – да възстановим икономиката, но и пред предизвикателствата за нормализиране цялостно на обществено-икономическата система. Важното е оттук нататък да гледаме напред и да правим необходимите стъпки, за да можем в рамките на година-две да имаме първите резултати от една страна като икономически растеж, от друга страна като приходи за българските граждани”, каза още Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21.

Последвайте канала на

1349 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ВРЕМЕ Е ЗА НОВ КРЕДИТ

2013.12.11 | 15:21

3
Какъв бизнес какви 5 лева.Тук има 10 посткумунистически олигрха ,които държат ПАРИТЕ на държавата а ние обикновенните граждани се гърчим.

2013.12.11 | 15:21

2
амбициозен план за оглозгване на държаваа.
vervam ti

2013.12.11 | 15:21

1
Да то за това има 40% безработица и заплатите са супер мизерни ако въобще ти платят.Защото разбират много и имат амбициозни планове.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини