Плевнелиев подготвя временно правителство

share

Президентът Росен Плевнелиев стяга временно правителство, разкриват запознати с политическите игри пред "Всеки ден".

Това се прави на "Дондуков 2" и е с участие на приближените до президента кръгове, в които е и Реформаторският блок, който все по-плътно е до него. В спряганото временно правителство влиза и ГЕРБ.

Но партията на Бойко Борисов губи сили все повече и били наясно, че ако искат отново да са на власт не могат да го постигнат сами.

Единственият проблем пред планът е да падне кабинетът "Орешарски".

В момента и Реформаторите и ГЕРБ, и останалите "будители" на протестите се опитват да съживят уличния бунт, за да натиска с всички сили за оставка на правителството. Падне ли веднага следва служебен кабинет, излъчен от президента. Голямата игра, обаче ще е след предсрочните избори, които служебното правителство ще подготви.

Много трудно ще бъде, ако БСП победи, както в момента сочат социологическите проучвания. Плевнелиев и кръгът му единствено разчитат тази преднина да е малка,а в парламента този път да влезе и Реформаторския блок.

Целта на новото дясно е да успее да бламира кабинет, воден от социалистите, след което да дойде ред на нова политическа сила - най-вероятно ГЕРБ.

Водещи новини

Още новини