Откриват ПОМАК и в Пловдив

share

Предстои откриването в Пловдив на инициативен комитет на новата партия ПОМАК. Това съобщи в Пловдив Ефрем Моллов, един от учредителите на партията. По думите му, тази структура не е етническа и религиозна, а чисто българска.

"Тя е български патент и всички ще бъдат много изненадани, като видят кои влизат в нея, каза още Моллов.

Според него, всичко това, което се говори, че новата партия ще е етническа и религиозна, не е вярно, това е един чисто български проект, без никакво външно влияние. Самата абревиатура ПОМАК означава Патриотично Обединение за Многообразие, Автентичност и Култура.

"Президентът Георги Първанов се е изказал неподготвен и може би е бил подведен в оценката си за създаването на подобна партия", каза Моллов.

"Той може би вече съжалява за това, смята Моллов. Според него именно тази партия ще даде ценностите в политиката, защото за 23 години преход статуквото не е работило за хората а за тясно икономически интереси и олигарси. Именно ние, помаците, сме хората, които не избягахме от държавата, въпреки трудностите, които изживяхме през тези години", каза Моллов.

"Партията ще работи за просперитета на държавата и в политиката, за да има морал и ценности. В партията няма да се допускат бивши агенти на ДС ,членовете ще подписват декларации за това. Партията се обявява срещу всички партии досега – ДПС, БСП, ГЕРБ и др., тъй като нито една от тях не е работила за народа си", твърди Ефрем Моллов.

"Смятаме, че ние помаците сме най-големите патриоти", каза още Моллов.

Според него всички партии сега се страхуват от този проект, тъй която народът, не само съда ще иска обяснение за всичко, което са направили досега политиците. Някои държави за кратко време от нищото стават икономически тигри, а ние вече 23 години не може да изхраним народа си. Ще видите интересни хора от различни групи, каза още Моллов. Техните избиратели ще са всички честни хора, които не се делят на леви и десни, а искат да живеят в сериозна държава и искат да живеят богато и да са равни", поясни учредителят на новата партия.

Водещи новини

Още новини