Партиите от Коалиция за България подкрепиха кандидатурата на Калфин

Булфото
share

След близо половин час разговори и уточняване на ангажиментите на всяка партия Коалиция за България подписа споразумение за участие в изборите за президент и вицепрезидент, предаде КРОСС.

По думите на лидера на БСП Сергей Станишев не е имало спорове между отделните партии за кандидатурата на Ивайло Калфин. „България има нужда от своя нов Ивайло", заяви Георги Анастасов от Българските социалдемократи.

Според всички партии, участващи в Коалиция за България, Калфин е достойният наследник на Георги Първанов, притежаващ всички необходими качества, за да бъде президент.

Кандидатът за президент Ивайло Калфин на свой ред заяви, че с подобна подкрепа се чувства още по-уверен и допълни, че той ще бъде кандидатът на левицата, който ще предложи алтернатива на настоящото управление. „Очаквам към тази подкрепа и други политически сили да се присъединят", допълни Калфин.

По повод вчерашното искане на прокуратурата Станишев обясни за пореден път, че не е губил документи, нито ги е предавал на някого, който не трябва да ги има. Лидерът на БСП допълни, че този въпрос е политизиран.
 
Като заключение Александър Паунов от Комунистическата партия на България заяви, че Коалиция за България е "мерцедесът в политиката."

Водещи новини

Още новини