Ваньо Танов за записа с Мишо Бирата: Трудно се отказва на премиер

share

Трудно се отказва на премиер. Има обаче различни способи да откажеш непряко дадени действия, които се искат от теб. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия бившият директор на Агенция "Митници" Ваньо Танов по повод скандалния запис с него и бившия премиер Бойко Борисов, в който двамата разговарят за покойния бизнесмен Михаил Михов-Мишо Бирата.

"Докато прокуратурата мълчи и не обяви резултатите от разследването, аз твърдя, че Агенция "Митници" не е имала специално отношение към Мишо Бирата. Отнет му беше лицензът, след което започнаха атаките срещу митниците. Беше разпоредено на г-н Дянков да се запознае с материалите и да се работи съвместно с него по случая. Във въпросната вечер мобилна група отиде да извърши проверка. Притесних се, че проверката се извършва в момент, в който му е върнат лиценза, и атаките, че имаме специално отношение, ще се възобновят", обясни Танов. Бившият директор на Агенция "Митници" сподели, че подозира бившия шеф на ГДБОП Станимир Флоров в режисура на изтеклите записи от разговори с негово участие, записани по времето, когато службите подслушваха телефона му.

По думите на бившия шеф на митниците записът е режисиран и е опит за дискредитирането му. Танов уточни, че все още не е призован да дава обяснения по скандалния запис пред създадената временна парламентарна анектна комисия.

Водещи новини

Още новини