Зинаида Златанова: Правителството плаща за грешките на предишното правителство

share

Това правителство трябва да плати сметката на предишното правителство. Това каза на пресконференция вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова. "Получихме препоръките на ЕК по изпратения вариант споразумението за партньорство. Препоръките ще бъдат обсъдени с министрите и ще работим по тях", заяви тя.

„В последните дни сме свидетели на груби манипулации, че правителството има определено отношение към европейските средства. Всичко, което се случва, е в резултат на предишното управление на европейските фондове. Аз държа всичко да е точно и прозрачно, и да боравим с факти", коментира Златанова.

"Преди време първо аз предупредих за проблема, който ни очаква по ОП "Околна среда". Предупредих и министъра на земеделието, че предишното правителство многократно е забавяло средствата от ОП Програма за развитие на селските райони. Това са нещата, ние боравим с факти", заяви министърът на правосъдието и вицепремиер по еврофондовете.

"От първия си ден това правителство работи, за да се намали рискът от загуба на европейски средства. Работим, за да се усвоят възможно най-много средства. Що се отнася до писмата и работа на Агенцията по заетостта – рискът за усвояване на средства до края на тази година е възможно да бъде сведен до минимум”, каза още Златанова.

Водещи новини

Още новини