Зинаида Златанова ще ревизира БОРКОР

  • 01 юни 2013 11:49

  • 5667
  • 15
Зинаида Златанова ще ревизира БОРКОР
© булфото

Вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида ЗлатановаЗинаида Златанова Зинаида Златанова е родена в София. Завършила е средното си образование в Немската езикова ще оцени каква работа е свършена в Центъра за превенция и противодействие на организираната престъпност (БОРКОР) и колко струва тя на държавата.

"Борбата с корупцията не е задача само на една институция. Ще погледна точно каква работа е свършена от БОРКОР във връзка с цената на работата й заради ограничените средства. На базата на това ще огледаме много добре ресурсите, с които разполагаме, и как да ги използваме, така че институциите да функционират, което ни е абсолютно нужно", каза Златанова в интервю за радио "Дарик", попитана ще остане ли БОРКОР.

Запитана дали ще предложи промени в конституцията, каквито искания имаше от страна на протестиращите, тя отговори, че това не е непосредствен спешен приоритет на кабинета. "Промени в конституцията е редно да се направят след спокоен анализ с академичните среди и в политическата система, за да се отговори на въпросите дали, как и кога", каза тя.

Правосъдният министър обаче потвърди, че сред приоритетите е изработката на новия Наказателен кодекс, подготвян от работна група, инициирана от министър Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент от правителството на ГЕРБ. Златанова посочи, че една от първите й задачи ще е да се срещне с експертите, които работят по текстовете.

"Засега не виждам причини да се подготвят промени в Изборния кодекс, още повече, че това винаги е било дело на самия парламент", каза Златанова. Според нея добър подход е изпълнителната власт да не се намесва в неща, които политическите сили би трябвало да уреждат сами пред очите на обществото.

Запитана за принципна оценка на това дали бивши сътрудници на Държавна сигурност трябва да бъдат пращани за посланици - въпрос, по който мненията на президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното и външния министър Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия, се разминават, отговори, че би искала да се запознае по-подробно с виждането на колегата си, но от думите му е разбрала, че те няма да се назначават на посланически постове, а ще се използва капацитетът им.

Златанова избегна да даде мнение за законодателните инициативи на депутатите за наказателна отговорност на нападатели срещу лекари и учители, за отмяната на пълната забрана на пушене в обществени места и за бъдещето на АЕЦ "Белене". По първите две теми тя посочи, че са инициатива на парламента, а за атомната енергетика изтъкна, че има по-компетентни експерти от нея.

"Като гражданин смятам, че по-важно е да изпълняваме правилата, когато са веднъж установени а не да влизаме в дискусия дали ни харесват или не", посочи тя.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
5667 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар
GOLEMHU>V

2014.03.28 | 13:59

15
имам 33 години в армиата и сега на улицата а VIE СЕГА МИНИСТЕР.ЩЕ ме върнете ли отново на РАБОТА! И вие и ТИКВАТА И всички сте едни и същи. ..БЕТЕ се като свирки. Като свински черва сте всички и без грам МОРАЛ. .ОКЛУЦИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! От
ГРАЖДАНИН

2013.07.01 | 12:09

14
НЯМА ДА ВИ ДАДЕМ ДА ИЗКАРАТЕ ПЪЛЕН МАНДАТ ПРЕСТЪПНИЦИ ТАКИВА. ВЗЕХТЕ ВЛАСТТА С ФАЛШИФИКАЦИИ,РАЗСИПАХТЕ ДЪРЖАВНОСТТА И СЕГА ИСКАТЕ ПЪЛЕН МАНДАТ НА УПРАВЛЕНИЕ. ВИЕ ЗАСЛУЖАВАТЕ ДЪРВОТО ДРУГАРЮ ЧЕРВЕНЯКОВ. ТОВА ВАЖИ ЗА ВЕЛИКАТА ТРОЙКА - ГЕЯ ,БЕЯ и ЗЛОДЕЯ. А ЗА БАРЕКОВ КАПУТА НЕ ЛАЙ.А, А НЕЩО ПОВЕЧЕ. ВИЕ СТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ КОИТО ТРЯБВА ДА СИ ПОЛУЧАТ ЗАСЛУЖЕНОТО. ВЪН ОТ ВЛАСТТА НА ТУРСКОЧЕРВЕНАТА МАФИЯ ! ВЪН ОТ ВЛАСТТА НА ПСИХЯСАЛИТЕ ФАШИЗОИДИ !
33

2013.07.01 | 12:09

13
г-жо :Зинаида,доколкото разбрах,вас не ви интересува,дали ви харесват или не!!!!Но вие получавате голямата си заплата от тези ,които не ви итересува "дали ви харесват ,или не"Поправете ме ако не съм Ви разбрала добре!!!!НА КОГО СЛУЖИТЕ????-изглежда НЕ и на българския народ??????????????????????????????????????
поручик Ржевски

2013.07.01 | 12:08

12
Златанова, не се мъчи,аз ще ти кажа . Оценката за БОРКОР е НУЛА, а струва на народа милиони! Ялова работа ,като всичко,което ни сполетя вече 24 г . !
Боздуган

2013.07.01 | 12:08

11
Не виждала причини да се променя изборния кодекс ?!Тая Златанова сляпа ли е или се прави на дръж ми шапката ?Кога и как ще гарантирате честни избори,ако не се измени изборния кодекс ?Може би след като сте на власт ,той стана удобен и за вас вече ?Мазмантия!
!!!

2013.07.01 | 12:08

10
Пропаднала работа както и държавата както и предишните управляващи така и настоящите !!! ЗАЩО ????? никой от правоимащите не повдигна въпроса за групировката "ТИМ" ?????? ЗАЩО ????? никой не повдигна въпроса за корупцията по високите етажи ?????.......... мога да изброявам още доста но едва ли има смисъл .......

2013.07.01 | 12:08

9
ДРУГАРКИ И ДРУГАРИ-НЕКА ИЗДИГНЕМ ПЕДЕРАСТИЯТА В НАШТА ПАРТИЯ ЗА ДЪРЖАВНА ПОЛИТИКА/С ВАЗЕЛИН В ДУПЕТО ДАЛЕКО СЕ СТИГА/

2013.06.02 | 08:06

3
ЗА ТАЗИ СЕ ЧУ, ЧЕ Е ЧОВЕК НА ЖЕНАТА НА "ВОЖДА". ЗАПЛИЧВАМЕ НА СЕВЕРНА КОРЕЯ.

2013.06.25 | 16:24

8
Това го е измислил некой гербераст.Иначе изобщо не се познават.Много е умна и деликатна.
!!!!!

2013.06.25 | 16:21

7
Цената я знаем 17 милиона. Колкото са добавките за учителите. Учителите поне се вижда какви произвеждат - кадърни или некадърни. БорЧВОР какво произведе? Мастило върху хартия? Колко са върнатите милиони в бюджета? 0! Тя борЧВОР била само за АНАЛлизи ами да ходят да лижат някъде другаде, не на дъжавната трапеза щото е грехота пред бедните хора дето едвам вързват края с 145 лева, тези да л..т з..ци и да прибират по 3-4 000 месечно. ГЬОН СУРАТ!

2013.06.25 | 16:21

6
Скоро ще издават томник с вицове.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини