Скандалът с Бисеров влезе в световните медии

Булфото
share

Големите световни новинарски агенции отразиха скандала с Христо Бисеров.

България разследва политик за пране на пари, предаде Ройтерс. Български прокурори в четвъртък започнаха разследване за възможни данъчни измами и пране на пари от страна на висш политик, който внезапно приключи политическата си кариера миналата седмица, напускайки партийни и държавни постове, пише световната медия.

Разследването представлява ново главоболие за ръководеното от социалисти правителство, което ежедневно се сблъсква с улични протести срещу корупцията. "Политикът Христо Бисеров подаде оставка миналата неделя като заместник-председател на етническата турска партия ДПС, която е по-малкият коалиционен партньор в правителството. Той се обоснова с лични причини", припомня Ройтерс.

Българската прокуратура обяви, че започва разследване срещу заместник-председателя на парламента Христо Бисеров по подозрения в пране на пари, дни след като той внесе оставката си от поста, предаде АФП. Прокуратурата разследва Бисеров и неговия доведен син за „данъчни престъпления, пране на пари и документна измама”, след като е установила, че двамата са прехвърляли огромни суми между техни банкови сметки в различни европейски държави. Някои от парите са били преведени на фирмени офшорни сметки на Сейшелите.

Водещи новини

Още новини