Волен Сидеров за КСНС: По-добре късно, отколкото никога

share

Президентът най-накрая се престраши да свика Консултативния съвет за национална сигурност, понеже аз публично го уверих, че няма да го питам за имотите му в Гърция, а ще се концентрирам само върху бежанската вълна и вълната от нелегални пришълци.

Това обяви на брифинг в кулоарите на парламента лидерът на „Атака” Волен Сидеров, предаде репортер Novini.bg. Сидеров припомни, че президентът е нарушил закона, като е забавил свикването на съвета, който трябва да заседава веднъж на три месеца. Според лидера на „Атака”, свикването на КСНС е закъсняло, но „по-добре късно, отколкото никога”. „Нещата до голяма степен са изтървани. Как тепърва ще експулсират тези 9000 нелегални емигранти? Тепърва ще се правят мерки за защита на границата. Наблюдателни механизми, ограждения, засилване на присъствието. Това отдавна трябваше да бъде направено.”, заяви Сидеров. По думите му мерките, които сега предлага вътрешният министър Цветлин Йовчев, са предложения на „Атака” от месеци. Вината на Йовчев е, че е допуснал тези 9000 нелегални емигранти в страната, заяви Сидеров.

Според него КСНС трябва да даде насока как да бъде решен въпросът с бежанците. Сидеров припомни, че от „Атака” имат внесено в деловодството на Народното събрание проекторешение, с което се задължава Министерски съвет да вземе всички мерки за експулсиране на нелегалните емигранти и да се предприемат мерки за защита на границата ни с Турция. „Опасността от сблъсъци между български граждани и нелегални пришълци ще се предотврати единствено, когато те бъдат експулсирани от България и не се правят нови селища, лагери за такива хора”, каза Сидеров. В коментар на призива на някои националистически движения за самоорганизация на защитата на гражданите Сидеров заяви: „По-добре е да се действа с институционални мерки, както гласи закона”.

Водещи новини

Още новини