Янаки Стоилов за окупацията на СУ: Второ действие на същата пиеса

share

Ако търсим нещо хубаво в това, което става в и около Университета, то е, че някаква част млади хора проявяват обществена позиция. Друг е въпросът, че тя прелива от примиренчество, понякога и в агресивни действия. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия депутатът от БСП Янаки Стоилов.

Никой не оспорва правото на протест, но е важно дали се спазва закона и в чии интерес се протестира. Трябва да се вземе предвид и мнението на мнозинството в Софийския университет (СУ). Никой не се е допитал до всички студенти и преподавателите. Едва тогава можеш да имаш право да говориш с такъв апломб, добави социалистът.

Той не отговори на въпроса кой стои зад вчерашното нахлуване на контрапротестиращи в СУ. "Действията са огледални. Става дума за нещо по-дълбоко. Призовавам, без да се намалява обществената активност, да преодолеем разделението. Започва задкулисно преразпределяне на икономически интереси сред различни групи. Не бих искал едни от тези групи да стоят зад правителството, други - зад президента", посочи Янаки Стоилов.

По думите му студентите действат по команда на десните политически сили у нас. Според депутата окупацията на СУ е продължение на протестите срещу правителството, започнали след назначението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. "Това е второ действие на същата пиеса", заяви Янаки Стоилов.

Водещи новини

Още новини