Двама от окупаторите под ключ в ЮЗУ, получиха храна

  • 24 декември 2013 09:55

  • 1480
  • 3
Двама от окупаторите под ключ в ЮЗУ, получиха храна
© Булфото

Двама студенти остават заключени в окупираната зала на Югозападния университет (ЮЗУ) в Благоевград. Те могат да напуснат сградата, но след това няма да бъдат допуснати вътре – по заповед на ректора, която важи до 13 януари. Това обяви пред БТВ един от Ранобудните студенти от Софийския университет (СУ) - Ивайло Динев. Той бе част от групата, която пристигна в понеделник от столицата в Благоевград в подкрепа на протестиращите и блокирани в ЮЗУ техни колеги.

„Вчера отидохме до ЮЗУ и повече от 3-4 часа стояхме пред входа. Не бяхме допуснати вътре от охраната. Там дойде и частна охрана, която да пази сградата от нас. Вътре в момента са останали двама души, тъй като другите, които преди това са излезли, не са били допуснати обратно вътре. Те решиха да останат, не желаят да напускат залата. Ние качихме храна вчера след доста дълги уговорки с хората от частната охрана – те я качиха до студентите”, разказа Динев.

По думите му е бил направен опит за разговор с ректора на ВУЗ-а, но той не си вдигал телефона. „Предният ден той е казал на останалите студенти в сградата, че ще ги изведе със сигурност, дори и с полиция”, допълни Динев.

Той каза още, че в СУ студентите окупатори ще празнуват Бъдни вечер и няма да напускат залата - някои дори смятат да доведат семействата си.

Последвайте канала на

1480 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.12.25 | 03:52

3
НАКРАЯ РЕКТОРА ЩЕ ГИ ИЗКЛЮЧИ И ТОГАВА ТЕ НЯМА ДА СА СТУДЕНТИ И ЩЕ ГИ ИЗВЕДАТ С ОХРАНА.
анонимен

2013.12.25 | 03:52

2
Ама стига сте ни занимавали с тях - и по телевизия и тука. Това ли е най важното като новина?? Чудят се как да привличат вниманието и медиите им се връзват. Двама човека че и с претенции. Аман вече от тях
dimiterwolkov

2013.12.25 | 03:52

1
Вместо да им качват храна, добрите хора от частната охрана е трябвало да ги изхвърлят извън университета със сила!

Добави коментар

Водещи новини