Яне Янев представи кандидата на РЗС за кмет на Варна

Булфото
share

Димо Стоев е кандидатът за кмет на Варна, който издига РЗС.

Това стана ясно на официалното представяне на кандидатурата от лидера на партията Яне Янев в морската ни столица, предаде Дарик.

Той заяви, че издигат член на ГЕРБ, защото от партията не са намерили сили да издигнат достоен кандидат, който да се пребори с корупцията в общината, а са предпочели да подкрепят най-знаковото лице на БСП в морската столица Кирил Йорданов.

Янев каза още, че правят знак към всички разочаровани симпатизанти на ГЕРБ в страната и ги приканват да се присъединят към РЗС. Според лидера на партията редовите членове не носят вина за действията на ГЕРБ.

Димо Стоев, който е бивш финансист в Община Варна, посочи, че сред основните му мотиви за кандидатура е оформилият се модел на неофеодализъм, в който основно действа сегашният кмет Кирил Йорданов. Стоев каза още, че иска да се пребори с тандема между градоначалника и председателя на комисията по финанси Янко Станев, защото според него това са двамата души, които управляват града в момента.

Финансистът посочи, че остава член на ГЕРБ, въпреки че зад гърба му застава РЗС, защото все още вярва в принципите на партията.

Янев заяви, че през последния мандат Варна е управлявана като финансова пирамида и е време да се сложи край на това.

Водещи новини

Още новини