Ахмед Доган болен, пак не се яви по делото срещу Октай Енимехмедов (обновена)

share

Състав на Софийски градски съд даде ход на делото срещу Октай Енимехмедов, заради нападението над Ахмед Доган.

Съдът разпитва свидетеля Джейхан Ибрямов, делегат на Конференцията на ДПС, където стана нападението. Бившият лидер на ДПС Ахмед Доган не е намерен на адреса за призовка, стана ясно на заседанието. Получен е болничен лист, че не може да се яви на заседанието, заради заболяване. Лидерът на ДПС Лютви Местан също не се яви на заседанието като свидетел.

На адреса му е намерен непълнолетният му син, а в Централата на ДПС лицата са отказали да вземат призовката. На заседанието днес се явяват общо трима свидетели по делото. Подсъдимият Октай Енимехмедов обясни, че днес е празник за мюсюлманите и затова някои свидетели не могат да се явят.

Съдът реши да не променя мярката "задържане под стража” на Енимехмедов, въпреки че няма реална опасност да се укрие. Има основание да се предположи, че подсъдимият може да извърши друго престъпление, смята съдът. Съдът поиска да бъдат предоставени всички медицински документи за здравословното състояние на Ахмед Доган. Призовките на другите свидетели ще бъдат изпратени по месторабота.

Решението на съда за мярката за неотклонение може да се обжалва в седемдневен срок, считано от днес. Следващото заседание по делото ще бъде на 21 октомври.

Водещи новини

Още новини