Николай Цонев: Политиката на ГЕРБ - да създава сензации

share

Политиката на правителството на ГЕРБ беше всеки ден да има някаква сензация. Това каза в интервю за предаването на Нова телевизия „Всяка неделя” бившият министър на отбраната Николай Цонев.

Една от тези сензации бил показният му арест. А за достойното му поведение тогава, когато са се опитали с евтини трикове да го унизят публично, и до днес го спират граждани по улиците и го поздравяват.Според Цонев действията на бившия министър на отбраната Аню Ангелов са проява на реваншизъм, защото разговорите за универсалната машина за метални конструкции, са водени 5-6 години преди Цонев да стане министър. „Когато аз встъпих в длъжност отново започна да се говори на тази тема. Имаше предложения от генералния щаб тогава да се закупи тази машина.”

На въпрос какви са били контрааргументите на опозицията, Цонев отговори, че такива е нямало. „Нямаше контрааргументи. Започна от ваш колега журналист в тази сфера, който стана изключително близък на тогавашния министър Младенов, че са отнети пари от бюджета на ВВС за закупуване на някаква машина.”

Относно бежанската криза, Николай Цонев заяви, че политическата позиция на партията „Нова алтернатива” е, че не трябва да чакаме да дойдат американците и да ни обучат, а направо да вземем от съседните държави-членки на НАТО готови екипи, които да строят кампуси и по този начин за около два месеца да се реши бежанската криза.

Водещи новини

Още новини