Чуколов: Отклонявате темата за тефтерчето

Булфото
share

В залата има народни представители, които са на този пост от 1989 година. Къде е Станишев, защо той не е тук? Заяжданията с Местан - кой бил, кой не бил агент. Тези разговори се водят само и само да не се разглежда темата, която трябваше да обсъдим.

Това каза от парламентарната трибуна депутатът от Атака Десислав Чуколов по време на обсъждането в народното събрание за освобождаването на председателя на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов.

Всичко това е използвано, за да се отклони темата от Б.Б. и Ц.Ц. И вие самите прекрасно знаете чии са тези инициали. Истината ще ви направи свободни, обърна се той към Борисов и Цветанов.

Нека да обсъждаме какво има в това тефтерче, апелира Чуколов и попита как се е стигнало от тефтерчето на Левски до тефтерчето на Златанов. Според него трябва да се помисли как да се направи така, че следващи тефтерчета да няма в парламента.

Как говорите за морал от тази трибуна, когато само преди няколко дни показахте среден пръст на протестиращи? Това попита Цветан Цветанов депутатът от Атака. По думите му от тефтерчето са били показани избирателно страници. И тъй като тефтерчето е предмет на досъдебно производство, няма как да разберем цялото съдържание. Цветанов предложи да се гласува освобождаването на Филип Златанов, а прокуратурата да си свърши работата.

Красимир Велчев също предложи да се отложи обсъждането на тефтерчето, защото депутатите дори не са запознати с цялото му съдържание, а народното събрание не е разследващ орган.

Водещи новини

Още новини