Румен Петков поиска оставката на Сергей Станишев

share

Предприемат се определени стъпки и действия, които са много встрани от работата на партийните органи. Това заяви пред БТВ бившият зам.-председател на БСП Румен Петков.

Кадровите решения се правят от незнаен кръг, който е безотговорен. Имаме скандални решения за уволнения като шефа на ВиК Стара Загора, който е бил назначен от Асен Гагаузов. Той беше оставен на поста от ГЕРБ и служебното правителство, а сега той е уволнен от Красимир Янков, който прави и вътрешен преврат в партийната организация. Бившият директор оглавяваше едно от най-големите ВиК дружества и на практика снабди с вода Стара Загора, припомни Петков.

Проблеми има в Бургас, Варна и Стара Загора, има решения, в които меко казано се посочва, че те не копнеят да работят с Красимир Янков, заяви социалистът. Сега е необходимо хигиенизиране на БСП, призова Петков. Смяната на ръководството е закъсняла, но без това няма как да мине. През 2009 г. загубихме катастрофално изборите, сега има опасност да не можем да проведем качествена кампания за изборите за Европейски парламент, смята Петков.

БСП на практика не е представена в МРРБ, кой взе решението за тази номинация за министър, попита Румен Петков.  Не може да имаш Димчо Михалевски в групата и да го подмениш с човек на ГЕРБ и то от много ниско ниво, отсече той. Прави се внушение, че БСП е лакома за власт, а ние всъщност искаме яснота в кадровите решения. Част от проблема на БСП е, че решенията не разширяват доверието на хората вляво.

Не може да се назначи Петър Стоянович за министър на културата, който искаше да извади Никола Вапцаров от учебниците, възмути се Петков. Имаме гражданска квота със спорни имена като Мартин Захариев, който обяснява защо ненавижда БСП, защо иска да бъде част от предишни политически проекти. Той атакува и лидера на БСП Сергей Станишев, като го обвини, че съпругата му има контакти с тези хора.

Водещи новини

Още новини