СДС ще работи за широка дясна коалиция за президентските избори

Булфото
share

Недопустимо е Славчо Атанасов да спечели втори мандат като кмет на Пловдив, защото това отново ще отвори вратата на БСП към управлението на града, заяви след заседание на СДС в Пловдив лидерът на партията Мартин Димитров, предаде Дарик.

Той отхвърли възможността за коалиция на сините с ГЕРБ на предстоящите местни избори в Пловдив, макар в някои общини да има изключения, в които ГЕРБ вече се е коалирал с привържениците на синята идея. Димитров беше категоричен, че кандидатът за кмет и настоящ градоначалник на община Калояново Александър Абрашев е кандидатура на Синята коалиция, подкрепена от ГЕРБ.

За президентските избори привържениците на синята идея сформират широка дясна коалиция. Синият лидер уточни, че засега единствените сигурни членове са СДС и ДСБ, но със сигурност ще има и други. По подобен начин стои въпросът и с кампанията за местните избори - отново се залага на дясното ядро.

Ръководителят на градската структура на СДС Петър Попов изтъкна, че с кандидатурата на арх. Илко Николов сините залагат на шанс за изграждане на среда за сигурност и развитие на гражданите, която е немислима без компетентно управление.

Четири са основните проблеми, които изтъкват гражданите по време на срещите си с мен, заяви в Пловдив кандидатът за президент на Синята коалиция Румен Христов. По думите му това са голямата безработица, ниските доходи и пенсии, много високата битова престъпност и налаганите монополни цени на тока и водата.

Колкото и да се отрича, кризата чука на вратата, допълни Христов. Като решение на проблема той посочи спешното приемане на антикризисни мерки.

Водещи новини

Още новини