Атакист: Волен не е вдигал никакви скандали в Брюксел

share

Групата на Атака отиде в Брюксел за да представи позицията си по отношение на атаките от ЕНП. Това заяви пред БТВ Венцислав Лаков. Първоначално беше уговорена подобна среща, но после се заключиха като мишки каза Лаков. Целта обаче е изпълнена, защото Жозеф Дол се обадил на Бойко Борисов и му обещал подкрепа, не скри задоволството си атакистът. Не може ЕНП да засяга интересите, да обижда и засяга интересите на Атака, каза Лаков.

Андрей Ковачев от ГЕРБ обаче каза, че ЕНП има право да не се среща с Атака. Ние нямаме какво да си говорим, каза евродепутатът и  призова Лаков да каже с кого точно от ЕНП са имали уговорки от Атака. Сътрудници на ръководството на ЕНП са влезли в контакт с наши сътрудници, разменени са мейли и телефонни разговори, отговори Лаков. Атака изпълни първоначалната си цел да информира ЕНП, че се бори срещу колониализма и източването на страната, каза националистът.

Това да не ви е България да обикаляте от телевизия в телевизия, засече го Генка Шикерова. Вие харчите народна пара като се разходихте до Брюксел от партийната субсидия, добави тя. Сметнете колко ни струва хотела и самолетните билети, отговори Лаков. Той разкри, че депутатите са се срещали с двама австрийски националисти, но не успя да си спомни имената им.

Кворум ще има, бъдете спокойни уважаеми зрители, сега ще има само двама души ще отидем в централата на НАТО, каза Лаков. ГЕРБ провалиха заседанието по време на вота на недоверие, каза атакистът. Лаков, който е дългогодишен журналист каза, че за първи път вижда партия, която внася вот на недоверие и проваля разглеждането му.

Той категорично отрече да е имало скандал в Брюксел в ресторант вдигнат от депутати от Атака, каквато информация се появи в NoOresharski, цитирана от българската преса. Чудно откъде са измислили тази сума от 1600 евро, защото тя е изключително висока. Аз бях постоянно в групата и е абсолютно нелепо е как ще се затвори ресторант в центъра на Брюксел, каза Лаков и препоръча журналистите да звъннат в полицията в белгийската столица, за да разберат, че няма нищо вярно в публикацията. Накрая той покани Генка Шикерова да дойде в Брюксел на вечеря. Винаги се уреждаш със срещи, не скри недоволството си Константин Караджов.

Водещи новини

Още новини