ДСБ: Кабинетът реабилитира агентите на Държавна сигурност

Булфото
share

Оставка на правителството и нови избори искат от ДСБ. От партията обвиниха управляващите в реабилитация на агентите на Държавна сигурност, предаде БНР.

Кратък беше коментарът на Атанас Атанасов от ДСБ относно проваленото заседание на парламента сутринта: "За нас каквито са управляващите, такава е и опозицията и затова ние искаме оставка на правителството и нови избори, за да може да бъде разчупено това статукво, което е в парламента".

На дневен ред в партия ДСБ е друг проблем - реабилитацията на кадрите на бившата Държавна сигурност, каза още Атанасов. "Назначават се хора, които са установени служители или агенти на репресивния апарат на комунистическия режим, без да се дават обяснения, няколко народни представители са внесли законопроект за отмяна на закона, с който беше отменен параграф 12 от Закона за досиетата", посочи той.

От ДСБ питат защо за генерален консул на България в Битоля е бил назначен Теодор Русинов, след като президентът го е отзовал от посланическото място в Албания, тъй като е бил сътрудник на Разузнавателното управление на Генералния щаб на армията преди 1989 г., както и защо за заместник-директор на Агенция "Митници" е бил назначен Николай Попов, при положение че като служител в МВР през 2009 г. му е бил отнет достъпът до класифицирана информация.

Водещи новини

Още новини