Кунева за вота: Партиите в парламента да обещаят, че няма да управляват с "Атака"

share

Държавното управление е отговорна задача. Политиците трябва да помнят, че гражданите са техни работодатели и този вид трудово-правни отношения изискват доверие. Първата щета вече е налице – недоверието на хората към парламента е на безпрецедентно ниско ниво и днешният вот ще задълбочи кризата.

Това каза председателят на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева по повод провалилите се днес дебати по вота на недоверие. "До вчера твърдото ми намерение беше да пожелая качествен дебат, който да не обижда поне с лексиката си гражданите – смислена визия отдавна вече не се надяваме да чуем от трибуната на парламента. Смятах, че вотът би могъл да е едно освобождение за правителството, което е заложник на олигархични интереси и което изпусна момента да подаде оставка с достойнство. Днес обаче ставаме свидетели на поредните парламентарни маневри", допълни още Кунева и изрази мнение, че провеждането на качествен дебат за вота можеше да върне поне малко вярата на хората в институцията парламент.

Поведението на ГЕРБ, по думите на Кунева, днес може да бъде описано кратко: "имат мнение, но не са съгласни с него“. "Парламентарните партии показват с поведението си, че работят за всякакъв друг интерес, освен за този на гражданите, втренчени в личното си политическо оцеляване", категорична бе тя. "Запомнете този ден - „Атака“ е управляващата партия. Призовавам всички партии в Народното събрание, включително ГЕРБ и лично г-н Бойко Борисов, да се анагажират с обещанието пред българските граждани, че никога няма да управляват с партии като „Атака“. И да не крият истината, че именно те направиха „Атака“ решаващ фактор втори мандат", допълни Меглена Кунева

Водещи новини

Още новини