Дончева прави нова партия и напуска БСП до края на годината

share

Днес присъствах на дискусията на президентът Георги Първанов. Тя представлява мрежа от дискусионни клубове, в които ще се обсъждат различни политически проблеми и идеи. Тези клубове трябва да влияят върху всички политически партии, а да не бъдат гражданска организация за натиск върху една партия.

Това каза в предаването "Нека говорят" по БТВ Татяна Дончева. Президентът иска през тази мрежа от дискусионни клубове да упражнява натиск върху всички политически партии, най-вече върху традиционните, защото те са започнали да загниват, обясни Дончева. В България се говори само за промени в дясното. Всички непрекъснато повтарят "ново дясно". Социолозите само обясняват, че лявото е запазено за БСП. Аз не мисля така. На изборите гласуват по-малко от 50%, което означава, че хората не припознават сегашните партии като свои и БСП не събира всички лявомислещи хора. Трябват реформи. Няма да правя общ проект с Георги Първанов, обясни Дончева за бъдещите си политически планове.

Има нужда от сериозна и тотална реорганизация на политическата система, за да стане тя атрактивна за гражданите. Моите идеи и тези на Първанов не си противоречат, но не си й приличат. Аз нямам проблем с БСП, каза още Дончева. Проблемът с доверието и харесването на това правителство е решен. Хората не ги искат. Пламен Орешарски е много добър специалист в своята област, но му липсва връзката с медиите. Такъв мълчалив и глухоням премиер не сме имали.  Бойко Борисов сътвори толкова глупости за 4 години, че сега още 15 години ще трябва да ги оправяме. Но той успяваше да влезе всеки ден в медиите и да създава една виртуална и паралелна реалност, която замъгляваше умовете на хората, категорична беше тя.

За финал Дончева обяви официално, че когато реализира новия политически проект ще напусне БСП. Разбира се, че ще напусна БСП. Не мога да живея двупартийно. Проектът най-вероятно ще бъде реализиран до края на годината. Само не ми давайте зор. Аз съм човекът, който си дава най-много зор, завърши Дончева.

Водещи новини

Още новини