Татяна Дончева: Издигането на Орешарски за премиер не е грешка

  • 21 юни 2013 17:53

  • 4011
  • 17
Татяна Дончева: Издигането на Орешарски за премиер не е грешка
©

Татяна ДончеваТатяна Дончева Татяна Дончева е завършила средно образование в Националната математическа гимназия и висше в е скептична, че проблемът с доверието в правителството може да бъде решен без външни знаци за промяна - от правителство, излъчено от корпоративно-олигархични среди и от ръководство на БСП, зависимо от такива кръгове. Тя коментира, че не смята за грешка издигането на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 за премиер, защото освен личните му качества като експерт, той е донесъл на левицата поне 200 000 гласа извън избирателите на левицата, пише Дарик.

„След девет часа обсъждане сме единодушни, че трябва да се направи необходимото за укрепването на кабинета, доколкото това е възможно. И второ, че при подреждането на кабинета, при определени кадрови решения, са взели връх олигархични, корпоративни зависимости на част от ръководството, ако не и на цялото ръководство", обясни Дончева.

По думите й мнозинството е приело, че укрепването на правителството изисква да не се правят никакви външни знаци за промяна към обществото. „Можем да изчакаме няколко дни и да видим ефекта на това упражнение", допълни бившият депутат от левицата.

Според Татяна ДончеваТатяна Дончева Татяна Дончева е завършила средно образование в Националната математическа гимназия и висше в проблемът и нуждата от прекъсване на олигархично-корпоративните зависимости се осъзнавал в много широки среди в левицата. „Дали обаче проблемът може да бъде решен от правителство, излъчено от такива корпоративно-олигархични среди или от партийно ръководство, зависимо от такива кръгове, аз съм скептична", отбеляза тя.

Външният знак за промяна към обществото изисквал оставката на Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на според Дончева. „Но вие знаете, че партията има синдром от 1996 г., когато една значителна част от членовете на партията смятат, че тогава оставката на Жан Виденов е предизвикала пропадането, а не закъснялата му оставка", обясни тя.

„Събитията се развиват бързо. Аз смятам, че нагло поведение обикновено ожесточава протеста и че укрепването на правителството изисква прибирането на хората от улицата, което означава те да имат някакво удовлетворение или някаква надежда за развитие на нещата в правилната посока", каза Татяна ДончеваТатяна Дончева Татяна Дончева е завършила средно образование в Националната математическа гимназия и висше в. „Опасявам се, че с гледане в една точка и чакане това няма да се случи", допълни тя.

Дончева каза още, че се е надявала „въпросните олигархично-корпоративни кръгове" да проявят по-голяма чувствителност към ситуацията като минимизират претенциите и исканията си. Не виждам обаче това да има възможност да стане, отбеляза още лидерът на „Движение 21".

Татяна ДончеваТатяна Дончева Татяна Дончева е завършила средно образование в Националната математическа гимназия и висше в не мисли, че има вариант за втори кабинет в рамките на този парламент, нито, че в партията се мисли за „хора извън обичайните заподозрени и най-тесния кръг". „При Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на няма варианти и никога не е имало за каквото и да е било. Те в момента са вкопчени в това и на много хора им отърва никакви действия да не се предприемат пък белким ни се размине! Ако не ни се размине, ще му мислим другата седмица!", допълни тя.

„Все едно сме се пуснали по пързалката надолу и летим. Да разсъждаваме кой е най-добрия и най-лошия сценарий - тя пързалката ни носи! Като цопнем, ще видим дълбоко ли е!", каза по повод ситуацията Татяна ДончеваТатяна Дончева Татяна Дончева е завършила средно образование в Националната математическа гимназия и висше в.

Според нея решението за издигането на Орешарски е било много добро и е донесло на БСП 200 000 гласа на хора, които са десни, центристи или други, които са искали да свалят ГЕРБ, но са имали доверие, че премиерът ще има свободата да си подбере експерти и да управлява известно време.

„Съжалявам, че не му стигна характер да се опълчи още в самото начало на преговорите за правителството. Мисля, че силата беше в него каквото и да му казват Пеевски, Местан, Станишев, Моника и т.н. И да каже, ако нямам такава свобода, няма да бъда министър-председател. Смятам, че хората биха го разбрали и че това не е проява на нелоялност към средите, които са те излъчили. Не знам с какво го пречупиха?!?", допълни Татяна Дончева

Последвайте канала на

4011 17

Свързани новини

Коментари 17

Добави коментар

2013.07.13 | 17:53

17
Дончева, Дончевааа...както винаги послъгваш и говориш двусмислено, недоизказано, за да манипулираш..."не знам с какво го пречупиха?!"-казваш за Орешарски. Ами с нищо не са го пречупили, просто Орешарски е добър финансист, но слаб политик. Та нали даваха по телевизията(предполагам, че и ти си гледала) заседанието когато Орешарски обсъждаше с БСП и ДПС бъдещият кабинет. Очакваше се, както бяха обещали, този кабинет да е съатавен само от експерти. Но когато Местан започна да го усуква витиевато, че видите ли то има и експерти, които са депутати , и които би трябвало да влязът в правителството. Тук политиците не си удържаха думата пред Орешарски и пред хората. Орешарски тогава помръкна г-жо Дончева, ако си гледала добре. Е, Орешарски не е глупав и първо нямаше да седне да опонира на хитрия Местан по телевизията, и второ дори да се противопостави той би могъл да си избере сам единствено министър на финансите...а министри за другите министерства... какво?-Дончева ли да пита.
Revaersal

2013.07.13 | 17:51

16
Случая на БСП спрямо Орешарски,ме подсеща за НАГЛИТЕ!! По същия начин и те убиха приятелите си Сапата и Кунгфуто. Сега сценария е същия!Невероятните предложения на членове на партията издънват премиера по всички параграфи,а за съжаление смятам,че той им е повярвал за идеята в правителството да има почтени и истински политици.Което няма как да се случи със Станишката и Лютвито.На мен Орешарски ми е преподавал в УНСС и съм свидетел, че разбира много от финансов мениджмънт и управление на финансови ресурси!Но това не означава че може да направиш нещо във партия в която 70 % от членовете са некомпетентни за управление на лафка,камо ли за държава личности !! П.С - това последното се отнася и за ГЕРБ,ДПС и всички който се "разбиха" да назначават "нашето момче" в структурите си!! .. Калина Илиева,Делян Пеевски и много др. ..

2013.07.13 | 14:33

15
ПО ВСИЧКИ ЕВТИНИ САЙТОВЕ СА ПЛЪЗНАЛИ ЧЕРВЕНИ ТЕКЕЗЕСАРИ ДА ГОВОРЯТ ГЛУПОСТИ! А НАРОДА Е ПО УЛИЦИТЕ И ГИ ПСУВА!
!!!!!!

2013.06.22 | 22:26

6
Браво бе Дончева- един път да кажеш добра дума за Правителството на Орешарски. !!!! Само -че внимавай с критиките - защото това е опасно когато става публично- а не вътре в самата партия !!!!!
ГЕРБЕРАCТ

2013.07.13 | 14:32

14
Политиците cа като 4оBек който ти иcка пари на заем,отна4ало ти обещаBат Bcи4ко и cа мили та мили,и когато cи полу4ат cBоето,забраят изобщо за какBо е cтаBало на Bъпроc...

2013.07.13 | 14:31

13
Яко личи кой взима кинти от "Олигархията" - Волен,Станишев,Орешарски - яко отвориха дупетата.... Е и Дончева е там... ДПС - Всичко за пари, разбира се...
js

2013.07.13 | 14:31

12
Хора БСП никога няма да си отиде без сила.Мирните про тести никога няма да ги оплашат.Те нямат никакво съзнание.Защото знаят че сега паднат ли от власт това е техния край.Не им давайте този шанс.
:)

2013.07.13 | 14:31

11
Taka e. Gre6ka e komunisti da idvat na vlast otnovo kudeto i da e po sveta.
КАКА

2013.07.13 | 14:30

10
нагли хора - ще видим ще чакаме ..ей тапънари докога на мен ще гледате като експеримент... докога ще стоите над мен и ще се Упражнявате ..утре волен ще изкара 2.3 дрогирани и ще окървавят протеста -брой ранени и грам кръв ли ще мерите -ВАШТА МАМА МРЪСНА КОМУНИСТИЧЕСКА

2013.07.13 | 14:29

9
Съмнявам се, че Орешарски въобще е имал идея, камо ли съгласието на хора, които наистина са специалисти и ще бъдат министри в кабинета.И да бяха го оставили сам да си избира министрите пак нямаше да предложи нищо смислено. Той е ограничен и е останал в развитието си някъде в средата на миналия век. Към момента той, както и Станишев въобще не се усещат за какво иде реч.

2013.06.30 | 17:34

8
Много хора инвестираха доверие в Орешарски. Очаквахме да успее да се еманципира от Партиите и Икономическите Субекти зад тях. ОРЕЩАРСКИ ДОПУСНА ДА СЕ ПРЕВЪРЕ В ЗАЛОЖНИК НА ПРЕДВАРИТЕЛНИ ДОГОВОРКИ. ТОЙ НЕ УСПЯ ДА СЕ ПРОТИВОПОСТАВИ И СЕГА Е КАТО МАРИОНЕТКА,която е бясна на кукловодите заради Лошия Сценарии,Но вече няма на къде. ОСВЕН ДА ЗАМАЗВА ГАФОВЕ,ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО НЕ МОЖЕ ДА НАПРАВИ НИЩО ПОВЕЧЕ. Много Баничари-Малко Баница... В Горния ред на мисли ОРЕШАРСКИ БЕШЕ ГРЕШКА ... В КОНТЕКСТА НА СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ като водач на БСП ,не виждам Правилния Министър председател.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини